Att skriva text

Nu gör jag det. Kastar ut Jante. Kastar långt!

Jag hoppade på ett projekt för ett tag sedan, ett projekt som innebär att skriva. Fantastiskt roligt är och ska det bli. Det är bara ett litet bekymmer och det är att jag inte ser mig själv som skribent. Det är som ett osynligt hinder mellan mig och texten som vill bli skriven. För texten finns, lång och formulerad i huvudet men när  tangentbordet är nära så är texten som bortblåst. Sedan läser jag en variant av mina tankar på en annan blogg eller i en artikel.

För tankarna som kommer, i stället för den välformulerade texten, talar om för mig att all text är redan skriven. Alla fina formuleringar har redan någon annan gjort. De finns inte kvar. Det krävs ibland, eller ofta egentligen, möten med andra för att steget ska tas. Man blir i ett sammanhang sa någon klok en gång. Jag är glad att jag har ett helt gäng fantastiska människor runt mig som ständigt kommer med kloka tankar som gör att mina tankar tar ny spjärn och utvecklas vidare. En sådan tanke bjöd Helena mig på twitter

Så nu slänger jag ut Jante och antar utmaningen att den tanken ska få vila under 2014 och förhoppningsvis även i framtiden. Nu startar jag min träning i att skriva texter och publicera dem. Det kommer bli reflektioner om stort som smått inom lärande och skolutveckling eftersom det är där mina tankar rör sig många timmar om dygnet.

Nu gör jag det. Nu börjar jag resan mot att utmana min syn på mitt eget skrivande. Nu publicerar jag mitt första inlägg. NU!

Annonser

3 reaktioner på ”Att skriva text

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s