SETT 2014 gav inspiration direkt in i klassrummet

Upplyft, peppad, bekräftad i det jag gör och otroligt inspirerad att fortsätta att utveckla undervisningen är den bästa beskrivningen av hur det känns efter två intensiva och otroligt roliga dagar på mässan SETT2014. Det här är det första men förmodligen inte det sista inlägget om dagarna i Stockholm. När jag fick frågan ”Vad tar du med dig?” direkt efter mässan var det helt blankt! Men redan på tåget hem började det ena efter det andra falla på plats och det har sedan dess landat nya tankar och startat reflektioner om kommande teman och arbeten som jag och eleverna ska jobba med. Vilket gör att det här inlägget nog bara är början på inlägg som utgår från tankar som startade på mässan.

I morse såg jag den briljanta frågan på från Linda på twitter

Mitt svar på den frågan var precis det som jag skrev ovan.Jag åker till jobbet fylld med energi och lust att utveckla.

När ska det ske? Nu direkt eller efter sommaren? Att utveckla vidare startade verkligen här och nu, idag!

Eleverna hade  i uppdrag att göra reklam av något slag i vårt tema om just reklam. Idag kom det elever med fantastiska alster till skolan. Det var planscher, broschyrer och filmer. Vi har tittat på dem och pratat om syfte, avsändare och budskap. Eftersom vi gjorde det i två grupper såg inte alla eleverna varandras. Hade den här redovisningen skett i tisdags innan SETT2014 hade jag stannat där och varit nöjd. Idag blev det en fortsättning.

Jag har länge tänkt lära mig att använda fler funktioner i iMovie. Jag har använt det till att lägga på ljud i ett par filmer men inte mer. Idag blev det något mer eftersom jag blev inspirerad till att knyta i hop hela processen, göra mitt klassrum ännu mer öppet för föräldrar och andra samt skapa ännu fler tillfällen till verkliga mottagare.

Jag tog hjälp av ett par elever som snabbt visade mig hur jag kunde få ihop flera elevers alster till en film. De elever som ville lägg ut sina filmer på vår blogg lämnade sina bidrag till oss och vi satte igång. Det blev en sammanfattning av ett par presentationer. Det kommer fler, för elever skulle hem och fixa till lite i sina filmer och sedan skicka dem till mig.

Nu ligger filmen på vår klassblogg så att eleverna kan se några av de bidrag som de inte fick se på lektionen. Och föräldrarna får också chansen att se vad vi har gjort idag.

Inspiration av dem som taget ett kliv vidare och som kan visa på möjligheter väcker en tanke och ett intresse hos mig. Det gör att lusten blir påfylld vilket då och då behövs för att fortsätta det arbetet som är påbörjat. Sedan är det en himla tur att jag har elever som kan hjälpa mig att ta det sista steget till att äntligen lära mig det jag länge har tänkt.

vi lär och tillsammans

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”SETT 2014 gav inspiration direkt in i klassrummet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s