Det kom ett brev – om ett pris!

Det kom ett brev. Det är något särskilt fint med brev med handskriven adress tycker jag. Handstilen var väldigt lik en tidigare kollegas som ibland överraskar med ett brev, men varför i hela friden hade hon skickat det i ett kuvert där det stod Svenska Akademien?

brevet svensklärarp

Jag öppnade och började läsa. Det är inte möjligt! Vem är det som skojar med mig? Det här kan inte vara på på riktigt! Jag läser igen:

Svenska Akademiens svensklärarpris

Jag gläder mig åt att kunna meddela, att du har tilldelats Svenska Akademiens svensklärarpris för år 2015. Priset, som instiftades 1987, tilldelas lärare som genom sin gärning har stimulerat intresset hos unga människor för svenska språket  och litteraturen.

Bubblande lycklig, tårar som rinner och samtidigt mållös. Svenska Akademiens svensklärarpris. Jag har fått Svenska Akademiens svensklärarpris för mitt arbete med språket i klassrummet.

svens lärarp

Språket i klassrummet, att få alla utveckla sina kunskaper genom skrivandet, att läsa och prata om texter och att visa att med strategier och kunskaper kommer man långt. Eleverna har genom åren visat mig det om och om igen – att det finns inga gränser på vad man kan lära sig! Strategier och kunskaper, tillsammans med att använda ett gemensamt språk när vi pratar om läsande och skrivande gör att alla får syn på sina egna kunskaper och kan jobba med det väldigt medvetet.

Jag är så innerligt tacksam för det här priset. Tänk att några har tagit sig tid att skriva en nominering – det är en svindlande tanke i en tid där alla har så mycket att göra. Tänk att det jag och eleverna gör tillsammans är uppmärksammat och tänk att några tyckte att det arbetet skulle leda till Svenska Akademiens svensklärarpris 2015.

Jag är så innerligt tacksam!

11 reaktioner på ”Det kom ett brev – om ett pris!

 1. Katarina Häggblad 28 maj, 2015 / 09:50

  Stort grattis!

  Gilla

 2. Camilla Sunesson 28 maj, 2015 / 10:49

  Vad roligt! Stort grattis Therese! Ett fint bevis på att det du gör är riktigt bra!! Du inspirerar oss andra också, det är toppen!

  Gilla

  • thereselinner 28 maj, 2015 / 11:13

   Stort tack snälla Camilla! Det är fantastiskt roligt och omtumlande!

   Gilla

 3. Ulrika 28 maj, 2015 / 16:58

  Grattis!

  Gilla

 4. Margareta Jonasson 29 maj, 2015 / 06:57

  Grattis! Du är så värd det! Kramar från Maggan

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s