Fel – Få Extra Lärande

Ibland får man det bara serverat, den där strålande formuleringen eller det där uttrycket som säger massor med få ord. I veckan hände det. En kollega berättade om hur hon hade fått höra om vad FEL egentligen betyder.

Jag tog med mig uttrycket in i mitt klassrum och direkt kom det till användning. Frustration över ett problem, som hur det än vändes och vreds på inte blev rätt. Det gick inte att hittade ett svar på och fokus var på att det var jobbigt att det var fel. Jag gick fram till tavlan och skrev:  FEL – Få Extra Lärande.  Viskade till hen att läsa. Inga mer ord behövdes. Ett kroppspråk kan säga mer än 1000 ord!

FEL få extra lärande
Få extra lärande

Med ny energi var uppgiften snart löst, den var inte så svår men det var frustrerande att det var fel. Ibland kan det var det lilla oväntande som gör underverk i stunden och som kan förändra synen man har på något! Min nya grupp och jag har fått en bild att använda oss av när vi pratar om lärande.

Under veckan har jag flera gånger återkommit till den utvecklande beskrivningen av fel. För är det något som sker varje dag så är det möjligheter till att Få Extra Lärande!

P.s Tack till fina kollegan som delade med sig av visa ord som hon hade fått sig till del.

3 reaktioner på ”Fel – Få Extra Lärande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s