Nu är det dags för #pedaläslyft

I somras startade jag, Magnus Blixt, Sara Bruun, Annika Sjödahl och Lisa Eriksoon #pedaläslyft då vi läste James Nottinghams bok tillsammans. Det var väldigt givande och roligt att få dela sina tankar och diskutera med lärare från hela Sverige. Nu är det dags för ett nytt #pedaläslyft. Vi flaggad för det i facbookgruppen – Det pedagogiska läslyftet för ett litet tag sedan.

Boken vi har tänkt läsa den här gången är Inkludering i skolan av David Mitchell

Nu är det snart dags och vi vet att många sitter och väntar på att vi ska släppa  planeringen för #pedaläslyft.  Vi har diskuterat och funderat och kommit fram till att vi  står för ramen men att #pedaläslyft är allas lyft. Alltså borde det finnas en större öppenhet för vad vi ska just lyfta. Det innebär att alla kan bidra med frågeställningar eller starta en hangout.

Det är i facbookgruppen Det pedagogiska läslyftet som alla diskussionstrådar kommer att finns och vi i startar tillsammans  med en liten tråd  den 22/3 så att alla känner att startskottet har gått

Sedan läser vi inledningen, kapitel 1 och strategi 1 under kommande vecka och kör en Hangout som Jenny Edvardsson kommer att moderera. Vi välkomnar Jenny som kommer att vara gästmoderator under denna omgång. Den första Hangouten kommer att gå av stapeln söndagen den 3/4 klockan 10.00. Under veckan kommer vi att lägga någon, några frågor i Facebookgruppen där alla kan vara med efter eget tycke och bidra med kloka tankar.

Känner du att du har någon fråga du vill lyfta skickar du bara ett PM till någon av oss som administrerar gruppen den här gången  (Lisa, Magnus, Therese, Sara,  Annika eller Jenny) så lägger vi upp det som en fråga.

När vi läst den första delen kommer vi att  ge mer information om vilka delar vi valt att lyfta och när vi ska diskutera dem. Återigen, känner du att du vill bidra med tips eller något att lyfta så meddelar du oss.

Om du vill delta i någon av Hangoutsen anmäler du ditt intresse i formuläret.

Det kommer att bli 1-3 Hangouts till under våren. Datum levereras eftersom. Vi siktar på att avsluta detta #pedaläslyft i mitten på maj, vecka 20, så att det är klart innan terminen i skolan ska knytas ihop. 

Vi ser fram emot intressanta samtal under våren.

Hälsningar #pedläslyft

Ps. Vill du läsa mer om hur det gick till förra gången och reflektioner kring det hittar du det här där alla inläggen på den här bloggen i ämnet är samlade eller i facbookgruppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s