Lyssna på pdf – tidseffektivt

Tekniken underlättar tillvaron många gånger och idag det finns många vägar att få information uppläst som ett väldigt bra sätt att göra information mer tillgängligt. Det finns många appar som stöttar vid läs- och skrivsvårigheter till exempel. Själv har jag då och då använt funktionen i min telefon till att lyssna på olika dokument, för att underlätta min vardag och hitta sätt att ta del av information även när det inte går att sätta sig och läsa den. Det här tänkte jag mig att jag skulle utnyttja när jag nu har börjat pendla en längre stund varje dag.  Ett perfekt tillfälle att lyssna på information som jag har tänkt ta del av.

Jag har börjat lyssna ifatt olika skolpoddar  men jag har också äntligen börjat använda den suveräna servicen att kunna lyssna på pdf:er på skolverket. En funktion som jag har sett funnits där men inte tänkt på att använda förrän nu! På skolverket finns många pdf:er som man kan lyssna på. Så himla bra.

 

Lyssna på pdf

 

Lyssna på pdf2

 

I veckan lyssnade jag på en pdf om kunskapsbedömning i träningsskolan. Det var ett väldigt bra sätt att ta dela av information. Lyssna, tänka, låta det landa och sedan läsa och strukturera upp tankarna. Insåg att när jag läser så mycket blir det en bra variation att ta del av information på ett annat sätt eftersom jag märkte att jag lade fokus på olika saker när jag lyssnade kontra läste.

Det här är en funktion som jag kommer använda mig mycket av framöver. Gillar att kunna använda restiden till något mer än transport – informationshämtning på vägen till jobbet och varva ner jobbtankarna på väg hem för att kunna ha fokus på familjen när jag kommer hem. För min del är det lätt hänt att jobbtankarna finns med hela tiden och det har jag insett inte alltid är en hållbar väg.

 

En reaktion på ”Lyssna på pdf – tidseffektivt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s