Idag firar jag modet att våga

Idag firar jag. Jag firar inte att jag har lämnat något utan jag firar att jag vågade ta steget ut i det okända. För 1 år sedan klev jag in på mitt nya jobb efter att ha funnits i ett välkänt sammanhang i många, många år.

Jag har bytt jobb. För omvärlden verkar det inte vara så stor sak att byta jobb. Det gör väl alla! För mig har det varit ett enormt steg. Flera månader av en känslokarusell. Jag tycker nämligen att lärarjobbet är ett av de viktigaste och, ur mitt perspektiv, det roligaste jobb man kan ha. Många av inläggen här på bloggen genomsyras av just det. Det fantastiska i att få vara en del av vår framtid. Mitt i klassrummet där det allra finaste kan ske – insikter om att man kan och har lärt sig något vilket tänder en stolt blick. Nu har jag tagit klivet ut ur klassrummet för att ta mig an ett annat spännande uppdrag.

ur blogginlägget Att kasta sig ut i det okända

Jag har inte ångrat mig en sekund och det beror nog på att jag fortfarande jobbar med det som är det roligaste som finns – skapa förutsättningar för lärande. Tillsammans med andra som också tycker att det är roligt och väldigt viktigt. Jag har mött så enormt många kompetenta och engagerade människor det här året och jag har förmånen att få jobba tillsammans med många av dem regelbundet. Skolledare, lärare i alla de nätverk jag träffar och hela gänget på förvaltningen. Ganska ofta får jag frågan om jag saknar eleverna och svaret på den frågan är att det gör jag lite då och då,  särskilt då jag går igång och tänker på olika intressanta aktiviteter som skulle kunna göras i undervisningen.

Idag firar jag. Jag firar modet att våga kliva ut i det okänd och testa om de kunskaper som jag förvärvat genom åren bär i andra sammanhang. Idag firar jag att jag vågade leva som jag också lär:

Jag var bra nära att tacka nej och det handlade mycket om det ovan men också en rädsla för att släppa det kända och trygga. Det insåg jag först när en av mina kloka arvingar speglar mig i det som jag tänker, förmedlar till omgivningen och själv försöker leva efter:

Men mamma, är det inte det livet handlar om? Att lära sig nya saker?

If you never

En reaktion på ”Idag firar jag modet att våga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s