Att tillåta paus

Blev påmind av facebook om ett inlägg jag skrev för ett antal år sedan. Ett inlägg som är precis lika aktuellt idag ser jag när jag läser det. Att tillåta paus. Jag har idag ett annat uppdrag men behovet av att stanna upp och zooma ut för att inte springa på för fort är precis lika viktigt. I den tid vi lever i där information och intryck sköljer över oss kanske det till och med är så att det är ännu viktigare, eller kanske helt nödvändigt faktiskt. Nästan alla dygnets timmar är idag fyllda av aktivitet och intryck. Det krävs ganska mycket egen vilja och fokus för att välja bort det ständiga flödet. J

Hur gör du för att ta paus och stänga av, zoom ut och få överblick över tillvaron?

ThereseLinnér

Intensiva perioder behöver följas av lugnare. I det här jobbet är det svårt tycker jag. De intensiva perioderna är långa.

Möten med många människor. Alla med sina önskningar och behov. Uppdraget är komplext och kräver mycket av mig som pedagog, på många sätt. Ibland, då och då infinner sig känslan av att det är nästan omöjligt att räcka till.

Jag märker av en ny svårighet när jag planerar. Den kommer ur delarkulturen, som jag inte vill vara utan för en sekund och som jag själv ingår i. Men för mig uppstår ett dilemma. Det finns så ofantligt mycket roligt man kan göra, alternativ man kan välja och beslut som ska fattas till varje tema och planering. Så många intryck.

Reflektion blir ännu viktigare. Att lägga in pauser. Ta steget tillbaka. Få en överblick.

Stanna upp och andas. Fundera över syfte och mål. Vad som är uppnått och vad som är…

Visa originalinlägg 149 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s