Föreläsningar

När den nya läroplanen var i antågande och man fick ta del av förslagen på de nya kunskapskraven insåg jag att om mina elever skulle få en chans att nå målen var jag tvungen att förändra min skrivundervisning. Där började en spännande resa!

Jag fick då förmånen att ingå i en aktionsforskning vad det gäller skrivande och då framförallt argumenterat skrivande. Forskningen visade på att undervisning gör skillnad. Det är för oss som jobbar i skolans värld ganska uppenbart. Men det som blev tydligt var att explicit skrivundervisning gör skillnad även för tänkandet och utveckling av alla de förmågor som finns i läroplanen. Jag såg att det fanns många likheter i de olika ämnena och funderade mycket på hur jag skulle skapa en helhet för eleverna. Mitt i det arbetet kom Göran Svanelids artikel i Pedagogiska magasinet och den hjälpt mig vidare.

Idag föreläser jag om skrivande som ett sätt att utveckla förmågor i alla ämnen. I det ingår förstås mycket förutom skrivande i sig. Det innehåller det som jag ser som viktigt i det komplexa uppdrag vi har för att skapa en miljö där lärande är i fokus. Det handlar om klassrumsklimat, tilltro till eleven samt ge förutsättningar till att alla elever blir självständiga i sitt eget lärande. Under våren 2017 blev min magisteruppsats inom svenska med didaktisk inriktning klar. Den handlar om kamratrespons och det meningsskapande som elever ger uttryck för i arbetet med det. Följ med mig in i texten – elevers möte i text genom kamratrespons. 

Jag kommer gärna även som inspiratör för att komma igång med digitala verktyg i klassrummet. Från att vara novis till att  vara en som vågar! Den resan kan alla bege sig ut på!

Under året som gått har det skrivits några artiklar om arbetet jag gör. Om du vill ta del och få veta mer om mitt arbete hittar du dem under fliken Om mig.

Du når mig på

tessanlinner snabela gmail.com

twitter: @anthlin

Instagram: @attlaratillsammans

Varmt välkommen med en förfrågan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s