Sharing is caring

Inte kunde jag för några år sedan ana att min undervisning skulle utvecklas så mycket  som den gjort genom att kliva in på sociala medier och ta del av allt som delades inom lärarkåren!

Det utvidgade kollegiet gav massor av inspiration och tack vare det vågade jag mig på att prova nya digitala verktyg. Det är just vad det gäller digitala verktyg som det utvidgade kollegiet är mest synligt i min praktik. För plötsligt fanns det mängder av människor som kunde svara på mina frågor och som delade med sig av sina egna erfarneheter när som helst på dygnet. När det passade var och en!

Mina fina vänner  Susanne och Ninna är exempel på att det går att planera och utveckla undervisningen även om det fysiska avstånde är långt!

Min elevblogg som är ett redskap till lärande tillsammans med eleverna och den här bloggen är exempel på vad möten på sociala medier har lett till. Bloggen tillsammans med eleverna växer allt mer och jag ser ständigt nya möjligheter i användandet av den. Vad det gäller mitt eget skrivande här så hade jag nog aldrig vågat kasta mig ut och publicera texter om inte uppmuntran och pepp från andra som hade kunskap om att använda blogg hade funnits. Jag är glad att jag tog steget. För jag har insett att jag har byggt upp min egen kunskapsbank. Jag har tankar kring undervisning samlade och kan lätt hitta dem när andan faller på. Konstigt egentligen. Jag vet inte hur många skrivböcker jag har påbörjade med reflektioner om undervisningen men det har inte blivit något längre tids skrivande. Inte förrän nu när jag skriver på bloggen.

En extra bonus är att jag kan bidra tillbaka till det utvidgade kollegiet genom att jag skriver om min undervisning – bidra till dem som är intresserade. Genom att så många delar finns det enormt smörgåsbord att ta del av. Allt passar inte alla men något passar alltid!
sharing is caring
Jag fick ett mejl som gjorde mig enormt lycklig. Ett mejl från en student som innehöll en beskrivning hur undervisningen hade gått på den första praktiken efter att hen hade jobbat med poesi utifrån inspiration från ett inlägg här på bloggen. Några veckor tidigare hade jag fått frågor av studenten som hade läst inlägget och jag svarade på det och fick även genom det tummen ur att skriva ett utlovat inlägg om detaljerna. När jag läste mejlet om hur det hade gått blev jag så innerligt glad.

Tänk att få vara med och bidra till att någon annan vågar prova på något nytt och dessutom få ta del av det. Genom att vi som jobbat ett tag delar med oss i det utvidgade kollegiet så förutom att vi utvecklas och inspireras av varandra så blir vi också en bro mellan teori och praktik för studenter. Det är riktigt bra!

Jag har förmånen att vara en sådan bro lite då och då när jag föreläser för studenter på lärarutbildningen. Innan jag avslutar mina föreläsningar brukar jag rekommendera det utvidgade kollegiet. Det är ett bra ställe där blivande lärare och verksamma lärare kan mötas och utveckla undervisningen runt om i landet! Fantastiskt!

En reaktion på ”Sharing is caring

  1. Kennet Gonzalez 17 maj, 2015 / 21:49

    Visst är det fantastiskt! det är kul att utvecklas och ännu roligare att utvecklas tillsammans med sina elever. Det sprids en värme inombords när elever börjar använda digitala verktyg i sin skolvardag utan att blivit uppmanade till det från mig som pedagog. Det kan vara skrämmande till en början att dela med sig men fördelarna överväger nackdelarna. Att omvärldsbevaka genom det utvidgade kollegiet har blivit en del av min arbetsvardag. Håller verkligen med dig. Sharing is caring.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s